Премиерът Бойко Борисов съобщи пред депутатите, че ще бъдат извадени от обхвата

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи пред депутатите, че ще бъдат извадени от обхвата
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 40 км пътища от община Варна ще бъдат извадени от винетната система

 Премиерът Бойко Борисов съобщи пред депутатите, че ще бъдат извадени от обсега на винетната система 115 км пътища на територията на Столична община и 40 км на територията на Община Варна. Решението ще бъде взето на днешното съвещание на Министерския съвет. С другите 12 общини се водят договаряния и по същия метод ще бъдат извадени от  обсега, оповестява Българска национална телевизия.

Борисов беше изслушан от депутатите за старта на толсистемата. От ляво обявиха, че има безпорядък и напрежение по тематиката. Премиерът отговори, че колкото за сигурността на пътищата, не си спомня нито една промяна за 100 години на Българска социалистическа партия ръководство. " Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. Автомагистрала " Европа " и " Хемус " се строят интензивно, другите се ремонтират. " Струма " се строи интензивно ", сподели още министър председателят.

Той уточни също, че във връзка с отговорните лица толсистемата да се забави, ще им бъде по търсена отговорност.

" 7% е цената, която и превозвачите смятат, че е естествената цена. Затова през вчерашния ден се разбрахме в границите на тези проценти да бъдат доставени тези устройства, които са нужни. На колите - товарни и за транспорт на хора, да се употребяват GPS системи. През този интервал, до момента в който се напасне системата, всички ще заплащат по този начин, както са плащали до момента ", добави Борисов.

" Това е едно комплицирано съоръжнение, най-евтиното в Европа. Много ми се желае и в България всичко да може да стане от първия път. Не си припомням нещо да е станало от първия път ", сподели Борисов. " Голяма част от превозвачите ми благодариха, смятат, че в границите на този интервал със взаимни старания, ще го свършим ", означи той.

Премиерът изрази терзание за системата на Националния застрахователен институт, в случай че се стигне до усложняване на ситуацията с ковид.

" Сега настоящият нормативен акт е: първите 3 дни се заплащат от работодателя, другите 11 би трябвало да се поемат от Национален осигурителен институт. Това ще е моето предложение към здравния министър ", сподели още Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР